Covers

Summertime

Summertime is uiteraard een cover uit de musical Porgy & Bess. Ik heb hem helemaal zelf ingespeeld, op de midi drums na uiteraard.

Ik wilde Summertime eigenlijk als slow swing uitvoeren, inclusief contrabas. Van dit idee ben echter afgestapt, want het concept klonk veel te oubollig. Vervolgens een straight/funky achtige drums gekozen en slaggitaar in 16-den. De contrabas gehandhaafd hoewel een gefrette basgitaar meer op zijn plaats was geweest.

Uitdagingen zijn in ieder geval nog de solo’s (gitaar) en de midi drums. Mijn zang wordt ondertussen wat beter, maar de hoop dat ik een Kurt Elling kan worden heb ik al een tijdje opgegeven 🙂 

Summertime

…………………………………………………………………………………………

En nu een cover als try-out op video.

Big Black Horse & A Cherry Tree

Origineel van Katie Tunstall die hem prachtig heeft uitgevoerd met een looping station. Steeds 2 maten opnemen en daarna dubbelen. Van “hoehoehoe, hoe hoe”, tot en met de strumming gitaar.

Big Black Horse & A Cherry Tree

…………………………………………………………………………………………

En ook Holy Mother geprobeerd:

Holy Mother

…………………………………………………………………………………………

En om de lijn in rustige ballads door te trekken, ook Streets Of London opgenomen. Vreselijk zoet nummer met 2de stem akoestische gitaar lijntje erbij. Nog zo’n nummer en ik houd het niet meer droog…

Streets of London

…………………………………………………………………………………………

Recent ging ik al mijn oude bladmuziek door en uit de periode Rock Flevoband kwam ik “Going To The Run” van Golden Earring tegen. Ik pakte mijn Takamine akoestische gitaar en begon deze te strummen. Stante pede besloot ik deze op te nemen in een akoestische setting. Dit hield dan in op akoestische gitaar, semi akoestische contrabas en drums (midi).

Going To The Run

…………………………………………………………………………………………

En nog een voorbeeld van een vlaag van verstandsverbijstering….

Ik weet best wel dat het goed is om af en toe uit je ‘comfort zone’ te stappen, maar bij het nummer “Can’t Help Falling In Love” geef ik toe dat ik wat doorschiet.
Natuurlijk niet op muzikaal gebied, want de chords zijn vrij basic. Ook het ritme met een standaard 6/8 en een klap op de 4-de tel is niet heel complex.
Nee, het is vooral de vocals waarom ik deze uitdaging wilde aangaan. Ik ben namelijk beslist geen zanger en om dan een nummer te kiezen waarbij een goede ademsteun essentieel is. Tevens val je door die langere noten onmiddelijk door de mand als je pitch niet in orde is.

Allemaal waar! En toch vind ik het leuk….

Can’t Help Falling In Love